Behandla

Kan man behandla hudbristningar?

Bristningar är svårborttagna. Man kan inte heller ta bort dem helt med laser eller operation. Just de hudbristningar som ungdomar får brukar försvinna helt med åren, medans i äldre ålder så får lära sig att leva med dem. Man kan glädjas åt att med åren så bleks dem och syns allt mindre. Det får en ljus färg och blir som tunna streck i huden.

Det finns behandling mot bristningar som hjälper, men däremot tar de sällan bort alla hudbristningar. Finale Stretch Mark Removal Cream samt Revitol är en produkt framkallad enbart mot bristningar som faktiskt hjälper.

Många gravida säger sig minska tillkomsten av hudbristningar genom att smörja in magen och utsatta ställen med oljor och feta krämer. Det finns inga studier som visar att det skulle ge någon effekt men det har fått mycket bra omdömen från respektive personer.

Förebygg bristningar:

  • Drick mycket vatten.
  • Försök att öka din vikt långsamt.
  • Sund kost. Det sägs att grönsaker, nötter, frön och frukt faktiskt kan förebygga bristningar, eller minska dem till antalet. Huruvida detta stämmer eller inte vet man inte säkert.
  • Motionera regelbundet för att stabilisera vikten och öka vikten långsamt under graviditeten.
  • Feta hudkrämer/lotions. Också inte bevisat om det faktiskt hjälper.
  • Finale Stretch Mark Removal Cream och Revitol sägs ska kunna hjälpa enligt omdömen från konsumenter

Du kan få bristningar även om du följer dessa råd. Jag tror att det hjälper måttligt. Men dessa punkter kommer tillsammans bidra till en finare hud i längden i alla fall.

I Arkiv