Behandla på klinik med laser

Här på bristningar.nu tipsar vi dig om hur du kan behandla dina bristningar i hemmet med hjälp av olika metoder, men eftersom det här är en heltäckande sajt om hudbristningar kommer vi nu även ta upp hur du behandlar bristningar på en klinik. Här ska vi nu titta på den en av de vanligaste metoderna mot bristningar: Fractional-Laser.

Så behandlas bristningar med Laser

Fractional-Laser är förmodligen den mest effektiva klinik-metoden mot bristningar. Inom denna metod används ett Laserljus som gör små mikroskopiska punkter (som inte är synliga för ögat) på huden och stimulerar på så sätt ny tillväxt av hudceller där du har dina bristningar. Lasern behandlar först en mycket liten yta innan det riktas mot ett nytt område. Oftast får man göra 5 – 6 behandlingar innan man har nått ett tillfredställande resultat, men det beror såklart mycket på hur många och omfattande hudbristningar du har. Laserbehandlingen gör inte speciellt ont utan du känner bara laserstrålarna som små varma stick mot huden.

Resultat

Laser mot hudbristningar brukar ge ett mycket gott resultat. En del bristningar försvinner helt och hållet och lämnar inga spår medan andra reduceras drastiskt. Det bästa resultatet får du på nya ljusrosa och röda hudbristningar, men även äldre vita bristningar kan reduceras avsevärt och i bästa fall kan även de försvinna helt.

I Arkiv